De gloednieuwe thuis experience van DarkPark Games is NU leverbaar!

Witchery Spell is het tweede deel uit de succesvolle reeks escape room spellen voor thuis van DarkPark Games! Het is een magisch puzzelavontuur dat je per post ontvangt en gewoon vanuit huis kunt spelen in je eentje, met zijn tweetjes, drietjes of met zijn vieren. Het spel bestaat uit unieke magische voorwerpen, tientallen prachtig vormgegeven documenten, speciaal ontworpen puzzels en een meeslepend avontuur zoals je gewend bent van DarkPark Games. Je zult onderdeel worden van een mysterieus ritueel, onderzoek doen op geheime websites, verrast worden door de magie van eeuwenoude spreuken en dat alles in een bloedstollende race tegen de klok om 5 heksen te redden van hun gruwelijke lot. Witchery Spell is een complete escape room in een doos met alles erop en eraan, alleen deze escape room kun je spelen vanuit de veilige omgeving van je eigen huis.

Het verhaal

Tijdens het spelen van Witchery Spell maak je kennis met 5 jonge heksen. Een van hen is onlangs 23 geworden en op mysterieuze wijze van de aardbodem verdwenen. Wat is er met haar gebeurd en wacht de anderen hetzelfde gruwelijke lot? Als jonge meisjes hebben ze een ritueel uitgevoerd uit een eeuwenoud boek dat ze hadden gevonden. Nu blijkt dat dit ogenschijnlijk onschuldige kinderspel mogelijk hun ondergang wordt. Het probleem: alleen iemand die zelf geen heks is kan de betovering opheffen, maar wat zijn de consequenties? Ben jij bereid om de krachtige eeuwenoude magie opnieuw los te laten?

Profiteer tijdelijk van de super scherpe introductieprijs!

NU BESTELLEN

Veel gestelde vragen:

We versturen alle pakketten altijd op donderdag, dus als je voor donderdag bestelt heb je het pakket op vrijdag in huis. PostNL geeft wel aan dat het kan zijn dat pakketten iets langer onderweg zijn ivm met grote drukte door de Coronacrisis. Dit ligt helaas buiten onze macht.

We begrijpen dat niet iedereen het aandurft om in deze tijden samen te komen met vrienden. Daarom hebben we Witchery Spell zo ontworpen dat je het in je eentje kunt spelen, maar ook met zijn tweetjes, drietjes of met een groepje van vier.

Vrijwel alles wat je nodig hebt zit in de doos. Zorg alleen dat je een laptop of vaste computer met internet tot je beschikking hebt. We hebben geprobeerd de experience zo tof mogelijk te maken voor jullie, dus we gebruiken verschillende kanalen om een zo compleet mogelijk verhaal te kunnen vertellen zonder dat je je huis hoeft te verlaten!

Net als een gewone escape room kun je Witchery Spell één keer spelen omdat je daarna alle puzzels kent. Wel kun je het spel daarna doorgeven aan vrienden. Voor een paar euro kun je een WS-Refill Kit kopen met alle onderdelen die sneuvelen tijdens het spel en een duidelijke beschrijving hoe je het spel weer terug brengt in de originele staat.

Hoewel we er alles aan hebben gedaan om Witchery Spell zo veel mogelijk op een echte escape room te laten lijken is het ons niet gelukt om een gamehost in de doos te proppen die jullie hints kan geven tijdens het spel. Daarom vind je in het pakket dat je thuis gestuurd krijgt een uitnodiging om lid te worden van onze besloten Facebookgroep en een wachtwoord om lid te kunnen worden. In de Facebookgroep kan iedereen die het leuk vindt proberen om vastgelopen medespelers op een cryptische manier verder te helpen. Staat er nog geen antwoord op je vraag tussen? Dan kun je in de Facebookgroep je vraag stellen en is er altijd wel iemand die met een subtiele hint komt.

We kunnen uiteraard niet te veel verklappen, maar we kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten wat je zoal kunt verwachten als je Witchery Spell bestelt.

Laten we voorop stellen dat je absoluut niet teleurgesteld gaat zijn! We hebben echt alles gegeven om een zo tof mogelijke ervaring voor jullie te creëren en we zijn er zelf echt MEGA enthousiast over!

Je ontvangt tientallen prachtig ontworpen documenten en puzzelonderdelen waaronder een zakje met natuursteentjes, een potje met magisch zout, een flesje met toverdrank, een potje met toverpoeder, uitgescheurde pagina’s uit een eeuwenoud toverboek en ga zo nog maar eventjes door.

Het is een complex verhaal geworden boordevol unieke puzzels. Dit spel is niet te vergelijken met de massaal geproduceerde escape room spellen die je in de speelgoedwinkel kunt kopen. Ieder spel wordt met de hand in elkaar gezet. We zijn er zelfs zo trots op dat we met zekerheid durven te zeggen dat Witchery Spell het beste alternatief is voor een fysieke escape room.

Net als bij een gewone escape room verschilt dit enorm per groep. Het snelste wat we tot nu toe gehoord hebben is 1,5 uur, maar verreweg de meeste mensen geven aan dat ze ongeveer 2,5 tot 4 uur speelplezier hebben beleefd aan Witchery Spell. Sommige mensen smeren het zelf uit over meerdere avonden. Het is uiteraard ook afhankelijk van hoe je er zelf mee om gaat. Ben je een fanatieke puzzelaar die graag een snelle tijd neerzet dan zul je eerder klaar zijn dan iemand die op zijn gemak geniet van het spel en er een gezellige avond van maakt.

Alle teksten in Witchery Spell zijn in het Engels, dus voor kinderen die nog geen Engels kunnen lezen is het lastig om het spel te spelen. Daar komt nog bij dat er bepaalde onderdelen in het spel zitten die mogelijk wat intens zijn voor jonge kinderen. We adviseren dus om een minimale leeftijd van 12 jaar aan te houden voor het spelen van Witchery Spell.

NU BESTELLEN