Update Conspiracy-19

This is custom heading element

Aanvankelijk hebben we Conspiracy-19 gecreëerd om ons bedrijf te redden tijdens de Coronacrisis. Nu zo veel mensen ons hebben gevraagd om dit soort spellen te blijven maken hebben we niet alleen besloten om ook na de crisis door te gaan met het creëren van escape room spellen voor thuis, maar ook om Conspiracy-19 een grote upgrade te geven zodat het een waardig eerste lid is van de DarkPark Games spellenfamilie waar onze fans, maar ook de wat kritischere spelers nog jaren van kunnen genieten!

LET OP: Als je Conspiracy-19 NIET hebt gespeeld vòòr 28 juni adviseren we je om niet verder te lezen en gewoon te gaan genieten van de nieuwe versie van het spel. Deze pagina is bedoeld voor iedereen die Conspiracy-19 heeft gespeeld voordat het spel werd aangepast.

This is custom heading element

Maak je geen zorgen, aan de inhoud van de doos is niets veranderd. Het spel dat je thuis hebt liggen is dus nog steeds helemaal up to date. Toch hebben we het voor elkaar gekregen om het online gedeelte van het spel behoorlijk uit te breiden en visueel aantrekkelijker te maken.

Bij fysieke escape rooms en online escape room spelletjes wordt vaak gezegd dat je het spel maar 1 keer kunt spelen omdat je daarna alle antwoorden weet. Toch spelen wij geregeld een escape room spel waar we van hebben genoten een tweede keer na een poosje. Sommige antwoorden weet je misschien nog wel, maar veel is vaak toch al wel weer een beetje weg gezakt.

Je zou er dus ook voor kunnen kiezen om niet verder te lezen en Conspiracy-19 over een tijdje gewoon nog een keer te spelen met alle nieuwe onderdelen 🙂

This is custom heading element

Om te beginnen hebben we een volledig nieuw hintsysteem ontworpen. Hoewel we het hartverwarmend vonden hoe betrokken onze fans zijn en hoe fanatiek iedereen elkaar vanaf het begin heeft geholpen met subtiele hints in de besloten Facebookgroep hebben we gemerkt dat het oude systeem toch niet voor iedereen even toegankelijk en overzichtelijk meer is. Daarom hebben we ervoor gekozen om een aparte pagina te maken waarop alle mogelijke hints eenvoudig te vinden zijn. Mochten jullie als trouwe fans nog aanvullingen hebben, dan horen we dat graag in een reactie onder dit bericht.

Het nieuwe hintsysteem vind je hier.

This is custom heading element

Een kleine toevoeging aan het begin van het spel zorgt er hopelijk voor dat mensen iets makkelijker in het spel komen. We hebben een Google Translate knop toegevoegd aan de webpagina waar je het eerste bericht van Dr. Schmitz hoort als je de QR-code op de doos scant. Op die manier is het net iets duidelijker wat je moet doen met de URL van de website en wordt het dus makkelijker om de verborgen sleutelhanger te vinden aan het begin van het spel.

Het uiterlijk van www.cloudsafe.work is helemaal veranderd en nu ook mobile friendly. Dat alleen is al de moeite waard om even een kijkje te nemen, maar er is ook een extra icoontje bij gekomen. Wat je daarmee moet, daar komen we later op terug.

Ik weet de inlogcode niet meer (en heb nu even geen zin om hem op te zoeken in het spel).

Je kunt inloggen op www.cloudsafe.work met deze code: 1321

Weet je nog dat je een gratis gerecht won bij het Chinese restaurant Dim Sum Bingo door de kraskaart open te krassen? Voorheen was de letter die bij dat gerecht hoorde meteen het antwoord dat je nodig had voor de eindcode op het QR code document. In de nieuwe versie kom je er niet zo gemakkelijk vanaf. Ga maar eens naar de vernieuwde website van het restaurant en probeer je gratis gerecht te claimen.

Helemaal aan het eind van het spel stuur je een mailtje naar Michael Wong met de naam van het juiste virus. In zijn gele brief spreekt Dr. Schmitz al uit dat hij Michael Wong ervan verdenkt een hacker te zijn, maar behalve in de finale kwam dat nergens in het spel naar voren. Nu wel. Stuur hem nog maar eens een mailtje.

In de vorige versie van het spel vond je in elk dossier een cijfer. Deze vier cijfers samen vormden de juiste QR-code. In de nieuwe versie van het spel komt het QR-code document te vervallen (het bleek te makkelijk te hacken te zijn waardoor mensen sommige puzzels oversloegen) en vormen de vier cijfers die je vindt samen de laatste vier cijfers van het rekeningnummer waarom gevraagd wordt op www.cloudsafe.work als je bent ingelogd op het betaalgedeelte.

Ik weet die vier cijfers niet meer (en heb nu even geen zin om het spel opnieuw te spelen om erachter te komen)

De vier cijfers zijn: 7352

Dit zijn nu dus de laatste vier cijfers van het rekeningnummer dat je in moet vullen op www.cloudsafe.work nadat je bent ingelogd op het betaalgedeelte.

Maar er was toch niets veranderd aan de inhoud van de doos? Horen we je denken.

Inderdaad in de dozen die we vanaf nu gaan versturen zit geen QR-code document meer en wordt het essentiële stukje tekst van dat document toegevoegd aan de achterkant van de gele brief van Dr. Schmitz. Speciaal voor de mensen die nog wel een doos hebben met het QR-code document hebben we een aparte pagina gemaakt waar ze terecht komen nadat ze de juiste QR-code hebben gescand. Op die manier komen ze toch weer uit bij het vernieuwde einde van het spel.

Naast de vier cijfers die je vindt in de vier dossiers van het spel vind je ook een wachtwoord dat bestaat uit vier letters. Voorheen was dit wachtwoord LIFE, maar dat bleek te makkelijk te raden te zijn waardoor sommige mensen puzzels oversloegen. We hebben dus nu een nieuw wachtwoord gemaakt dat bestaat uit vier willekeurige letters.

De L en de F konden we niet veranderen omdat deze op documenten staan die in de doos zitten, maar de andere twee letters konden we wel aanpassen.

Als je alle bovenstaande stappen hebt doorlopen en de puzzels hebt opgelost weet je inmiddels wat deze twee nieuwe letters zijn en kun je inloggen op de laatste website: www.stpfu.org

Ik heb niet zo'n zin om te puzzelen vandaag, vertel me maar gewoon het antwoord.

Het wachtwoord om in te loggen op www.stpfu.org is: LZFH

That’s it, je hebt Conspiracy-19 voor de tweede keer opgelost!

We hopen dat we met al deze toevoegingen het spel nog leuker hebben kunnen maken en voor de fanatieke en ervaren puzzelaars moeilijk genoeg om er een avond zoet mee te zijn.

Wat ons betreft zijn we nog lang niet klaar met escape room spellen voor thuis maken dus we vonden het belangrijk dat ons allereerste spel meteen voldoet aan de hoge kwaliteitseisen die onze fans van ons verwachten. Dat was al zo voor de meeste mensen, maar nu hopen we ook die laatste paar mensen over de streep te kunnen trekken.

Mocht je als trouwe fan toch nog iets tegenkomen wat niet helemaal duidelijk is, of een idee hebben om nog te verbeteren, dan horen we dat heel graag van je in een reactie onder dit bericht.

We willen iedereen die ons spel heeft gespeeld nogmaals enorm bedanken. We gaan jullie in de toekomst verrassen met nog veel meer spannende nieuwe spellen voor thuis!

Mocht je trouwens genoten hebben van ons spel dan zou je ons enorm helpen door een review te schrijven op onze website!

This is custom heading element

Wist je dat je nog een behoorlijk zakcentje kunt  verdienen door ons spel aan te raden bij al je vrienden?

Omdat we het geld dat we nu uitgeven aan marketing liever delen met onze fans hebben een een affiliate programma waarmee jij volledig automatisch geld kunt verdienen als je mensen doorstuurt naar onze website.

Hoe? Dat lees je hier:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *