De wereldwijde hit CONSPIRACY-19 is nog voor beperkte tijd leverbaar!

CONSPIRACY-19 is een meeslepend spel dat je per post ontvangt, ontworpen door je favoriete escape room designers van DarkPark. Het bevat talloze unieke voorwerpen, speciaal ontworpen puzzels en een bloedstollend avontuur zoals je van ons gewend bent. Je zult inloggen op geheime websites, unieke content te zien krijgen en mysterieuze aanwijzingen ontdekken in een race tegen de klok om de wereld te redden van ‘het virus’. Dichter bij een escape room dan dit ga je niet komen, alleen deze experience kun je spelen in de veilige omgeving van je eigen huis.

Het verhaal

In CONSPIRACY-19 maak je kennis met een mysterieuze man die ondergedoken zit in een Russische bunker. Hij heeft iets gruwelijks ontdekt dat te maken heeft met de recente uitbraak van het virus dat de wereld in zijn greep houdt en heeft jullie hulp nodig om de losse eindjes aan elkaar te knopen. Alle bewijsstukken die hij heeft verzameld, zitten in een doos die hij naar jullie opgestuurd heeft. Hijzelf heeft moeten onderduiken voordat hij het mysterie kon oplossen, maar misschien kunnen jullie erachter komen hoe het virus de wereld in is gekomen zodat er hopelijk snel een tegengif gevonden kan worden voordat het te laat is.

Conspiracy-19

Profiteer tijdelijk van de super scherpe introductieprijs!

NU BESTELLEN

Veel gestelde vragen:

We versturen alle pakketten altijd op donderdag, dus als je voor donderdag bestelt heb je het pakket op vrijdag in huis. PostNL geeft wel aan dat het kan zijn dat pakketten iets langer onderweg zijn ivm met grote drukte door de Coronacrisis. Dit ligt helaas buiten onze macht.

We begrijpen dat niet iedereen het aandurft om in deze tijden samen te komen met vrienden. Daarom hebben we CONSPIRACY-19 zo ontworpen dat je het in je eentje kunt spelen, maar ook met zijn tweetjes, drietjes of met een groepje van vier.

Net als bij een gewone escape room verschilt dit enorm per groep. Het snelste wat we tot nu toe gehoord hebben is 1,5 uur, maar verreweg de meeste mensen geven aan dat ze ongeveer 2,5 tot 3 uur speelplezier hebben beleefd aan CONSPIRACY-19. Sommige mensen smeren het zelf uit over meerdere avonden. Het is uiteraard ook afhankelijk van hoe je er zelf mee om gaat. Ben je een fanatieke puzzelaar die graag een snelle tijd neerzet dan zul je eerder klaar zijn dan iemand die op zijn gemak geniet van het spel en er een gezellige avond van maakt.

Vrijwel alles wat je nodig hebt zit in de doos. Zorg alleen dat je een smartphone bij de hand hebt die QR codes kan scannen (dat is dus eigenlijk vrijwel elke smartphone tegenwoordig). Voor het bezoeken van sommige online onderdelen kan een laptop of vaste computer handig zijn, maar in principe kan het ook met je smartphone. We hebben geprobeerd de experience zo tof mogelijk te maken voor jullie, dus we gebruiken verschillende kanalen om een zo compleet mogelijk verhaal te kunnen vertellen zonder dat je je huis hoeft te verlaten!

Net als een gewone escape room kun je CONSPIRACY-19 één keer spelen omdat je daarna alle puzzels kent. Wel kun je het spel daarna doorgeven aan vrienden. Voor een paar euro kun je een C19-Refill Kit kopen met alle onderdelen die sneuvelen tijdens het spel en een duidelijke beschrijving hoe je het spel weer terug brengt in de originele staat.

Hoewel we er alles aan hebben gedaan om CONSPIRACY-19 zo veel mogelijk op een echte escape room te laten lijken is het ons niet gelukt om een gamehost in de doos te proppen die jullie hints kan geven tijdens het spel. Daarom vind je in het pakket dat je thuis gestuurd krijgt een uitnodiging om lid te worden van onze besloten Facebookgroep en een wachtwoord om lid te kunnen worden. In de Facebookgroep kan iedereen die het leuk vindt proberen om vastgelopen medespelers op een cryptische manier verder te helpen. Staat er nog geen antwoord op je vraag tussen? Dan kun je in de Facebookgroep je vraag stellen en is er altijd wel iemand die met een subtiele hint komt.

We kunnen uiteraard niet te veel verklappen, maar we kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten wat je zoal kunt verwachten als je CONSPIRACY-19 bestelt.

Laten we voorop stellen dat je absoluut niet teleurgesteld gaat zijn! We hebben echt alles gegeven om een zo tof mogelijke ervaring voor jullie te creëren en we zijn er zelf echt MEGA enthousiast over!

Je ontvangt tientallen prachtig ontworpen documenten en puzzelonderdelen waaronder reageerbuisjes met bloed, een potje met pillen, bankpasjes, een speciale sleutelhanger, een mysterieus amulet en ga zo nog maar eventjes door.

Het is een complex verhaal geworden boordevol unieke puzzels. Dit spel is niet te vergelijken met de massaal geproduceerde escape room spellen die je in de speelgoedwinkel kunt kopen. Ieder spel wordt met de hand in elkaar gezet. We zijn er zelfs zo trots op dat we met zekerheid durven te zeggen dat CONSPIRACY-19 het beste alternatief is voor een fysieke escape room.

De enige overeenkomst die CONSPIRACY-19 heeft met het Coronavirus is dat het verhaal gaat over een virus dat zich verspreid over de hele wereld. Verder is het een volledig op zichzelf staand verhaal dat niets te maken heeft met het Coronavirus of COVID-19. Wel is de titel van het spel natuurlijk een duidelijke knipoog naar COVID-19, maar dat heeft er meer mee te maken dat we het spel hebben uitgebracht tijdens de Coronacrisis om liefhebbers van onze escape rooms ook thuis te kunnen laten genieten van onze experiences.

Omdat het verhaal van CONSPIRACY-19 zich afspeelt over de hele wereld zijn bepaalde onderdelen in het spel Engelstalig (ook in de Nederlandse versie dus). Dit betekent dat het voor kinderen die nog geen Engels kunnen lezen lastig is om het spel te spelen. Daar komt nog bij dat er bepaalde onderdelen in het spel zitten die als schokkend ervaren kunnen worden voor kinderen. We adviseren dus om een minimale leeftijd van 12 jaar aan te houden voor het spelen van CONSPIRACY-19.

NU BESTELLEN